23-3-2024
Experiment geslaagd! Al zeggen we het zelf.
Van ons eigen ossenvlees, gedroogd in de Vessemse kerktoren. Bevat veel geduld, liefde en de zegen van Onze Lieve Heer.
28-10-2023
Onze ossenworst is gedroogd in de kerktoren van Vessem.
We nemen je mee naar deze bijzondere plek...
14-10-2023
25-08-2023
Bij de Kalverstraat denk je misschien aan chique winkels met dure spullen, maar in Vessem hebben we echt een chique kalverstraat. Bij Familie Van Aaken aan de Hoogeloonsedijk hebben ze hem namelijk helemaal vernieuwd.
29-06-2023
Bij koeien families komt het vaker voor dat er 4 generaties op dezelfde boerderij rondlopen. Maar deze keer gaat het niet over de koeien, maar over de boeren. Op 13 mei zijn Jurgen en Irla de trotse ouders geworden van Jari. En daarmee wonen er nu 4 generaties Mijs op de boerderij De Spekdonken.
Gefeliciteerd!
24-06-2023
We stellen je voor aan onze ossen...
10-06-2023
Ben je nog op zoek naar een origineel cadeau voor vaderdag? Bestel onze droge worst van Vessems ossenvlees, gedroogd in de Vessemse kerktoren. Daar kun je mee thuis komen.
We bezorgen ze gratis in Vessem.
19-05-2023
Dit jaar mogen ze helaas niet door de Kleine Beerze naar de overkant, maar ze hebben al een ander poeletje gevonden om lekker te pootje baden.
15-04-2023
Van Vessems ossenvlees, gedroogd in de Vessemse kerktoren. Die moet je gewoon geproefd hebben...
10-03-2023
Met dit natte weer moeten we iets meer geduld hebben. Maar we nemen de tijd!
Ze hangen er mooi bij :)
25-02-2023
We zijn bij Familie Sterken, het is februari en dat betekent lammetjes tijd...
24-02-2023
Vandaag veel op en neer gesjouwd in de kerktoren. Met een beetje geluk hebben we over een paar weken weer droge worst van Vessems ossenvlees. Met dank aan Slagerij Jansen voor het maken van al deze worstjes!
18-02-2023
Onze worst is al een tijdje op. Komende week wordt er weer een os geslacht. Dus dan kunnen we weer droge worst gaan maken!
En zie hier de nieuwe aanwinst. Een osje van familie Van Rooij (links) en van familie Kennis (rechts). Die krijgen nog even de tijd voordat ze worst worden.
03-02-2023
Deze week zijn bij familie Sterken de eerste lammetjes weer geboren. Normaal gesproken krijgt een geit 2 of 3 lammetjes, maar deze geit kreeg er 4!
In het najaar komen alle geiten bij de bok. Ofja, eigenlijk is het andersom; de bok komt bij de geiten. Maar daardoor worden nu, bijna 5 maanden later, alle lammetjes ook in dezelfde periode geboren. Dus er is werk aan de winkel...
20-01-2023
Ben jij een melkveehouder in de buurt van Vessem en wil je eigen melk laten verwerken tot kaas?
13-01-2023
Kaas maken op vrijdag de 13e.
Als dat maar goed gaat...
01-01-2023
Koop dan wat vaker van de boeren uit de buurt!
Bij familie Mijs hebben ze sinds kort een Ver(s)koophoekje met o.a. een melktap. Hier kun je je verse melk kopen wanneer het jou uitkomt. Neem een eigen fles mee of koop een herbruikbare fles.
25-12-2022
Geniet van al het eten. En denk ook even aan alle boeren die voor al dat eten zorgen. Ook met Kerstmis gaat het werk op de boerderij gewoon door.
13-12-2022
Foto: Juan Vrijdag/DCI Media
VESSEM - Wekenlang hingen er ossenworsten te drogen tussen de klokken van de Lambertuskerk. Maandag kreeg wethouder Steven Kraaijeveld in het Dal van de Kleine Beerze het eerste exemplaar overhandigd van Mieke van de Pas.
3-12-2022
Wij feliciteren De Spekdonken met de titel 'Restaurant van het Jaar' van de gemeente Eersel en met de 2e plek van de provincie Brabant.
Jullie verbinden boer en burger en dat wordt gewaardeerd. We zijn trots op jullie!
2-12-2022
Deze week hebben ze bij familie Van de Pas hun nieuwe melkstal in gebruik genomen. Vanaf nu mogen de koeien 2 keer per dag in deze draaimolen waar ze met 44 tegelijk in kunnen. Melken duurt nu ongeveer 1,5 uur per keer. Dat is wel een verschil met de bijna 4,5 uur in de oude melkstal.
25-11-2022
Wij gaan borrelpakketten verkopen. Iedere 2 maanden een lekker pakket met kaas van Vessemse boeren en droge worst van onze ossen.
22-11-2022
Nog op zoek naar een origineel Sinterklaas cadeau?
Met kaas van Vessemse boeren steel je sowieso de show!
20-11-2022
Droge worst van Vessems ossenvlees. Van dieren die geboren zijn om koeien melk te laten geven voor onze kaas. Gedroogd in de kerktoren van Vessem. Slechts beperkt beschikbaar. Maar Tim van Riet moest écht zo'n worst hebben. 'Want', zegt Tim. 'Ik zei ôk ne drûge...'
11-11-2022
De eerste droge worst van Vessems ossenvlees is een feit. Van dieren die geboren zijn op Vessemse melkveebedrijven. Gedroogd in de kerktoren van Vessem.
28-10-2022
Vorige week is de eerste os geslacht. Het Beerze Rund Weekend bij De Gouden Leeuw was geslaagd. Bij De Spekdonken serveren ze voorlopig nog frietje stoof en broodje hamburger van ons ossenvlees. En... hopelijk hebben we binnenkort ook droge worst!
16-10-2022
Bronstijd is op de Veluwe een heus spektakel. Bij familie Sterken hebben ze dit gewoon thuis in de stal. De bokken hebben hun werk weer gedaan.
8-10-2022
Binnenkort moet onze Joep eraan geloven...
Kom 21, 22 of 23 oktober naar de Gouden Leeuw om echt Vessems ossenvlees te proeven.
25-9-2022
Zaterdag was Boeren van Hier aanwezig bij de Pompoendagen van familie De Beijer en zondag stonden we bij De Spekdonken tijdens de streekroute van Levende Beerze. Veel stukjes kaas verkocht. En nog belangrijker: Veel mensen waarderen de lokale boer. Trots op de (Vessemse) boer!
28-8-2022
Op zaterdag 24 september zijn wij van de partij met onze kaas. Zien we jou ook?
12-8-2022
Deze kalfjes kregen een koude natte handdoek om af te koelen.
31-7-2022
Op de boerderij gaat het werk altijd door. Nu kunnen de kinderen mooi de hele dag meehelpen. En dat doen ze maar al te graag!
15-5-2022
Een mix van kalveren van 4 verschillende melkveebedrijven uit Vessem!
7-5-2022
Het was een leuk idee: Kaas met verse asperges van De Beijer Asperges. Helaas was deze poging geen succes. Op naar de volgende poging. Want van proberen kun je leren!
De kippen zijn er wel blij mee :)
6-5-2022
Namens de geiten KI was er gisteren een groep Italiaanse boeren en dierenartsen op bezoek bij familie Sterken. Van één van de bokken die bij familie Sterken geboren is, is veel sperma verkocht in Italië. Daar worden dus lammetjes geboren met een Vessemse vader. Dan is het natuurlijk leuk om te zien waar die vandaan komt.
22-4-2022
Japie, Jopie en Joepie lopen weer bij de Kleine Beerze. Als Wappie, Flappie en Keutel iets ouder zijn, komen ze ze gezelschap houden.
26-3-2022
Onze boer Willem van Aaken gaat momenteel door het leven als Adjudant van Struifdonk. Daarom hebben we nu echte carnavalskaas, van de koeien van de Adjudant.
25-3-2022
Volgende week is het 1 april! Wil je iemand voor de gek houden met een broodje Pindakaas?
Ga dan gauw naar Super Service Henst of De Beijer Asperges.
Wil je grotere stukken? Neem dan contact met ons op.
18-2-2022
Boerderijterras De Spekdonken heeft de deuren geopend. Vanaf nu worden niet alleen de campergasten verwend, maar is iedereen welkom om te komen genieten van Brabantse gastvrijheid.
30-1-2022
Wat een lekker zonnetje vandaag!
De dagen worden al merkbaar langer. Het voorjaar komt eraan. Dat is te merken bij familie Sterken.
23-1-2022
Saar en Tess laten ons hun droge koeien zien. Deze koeien zijn met zwangerschapsverlof.
31-12-2021
Afgelopen jaar hebben we Boeren van Hier van de grond getild. Vessemse kaas bij Super Service Henst, De Beijer Asperges, De Spekdonken, Vèssumse Hoeve en De Gouden Leeuw.
28-12-2021
Ties, Gust, Huib en Jet stellen je voor aan Wappie, één van de nieuwe ossen, geboren bij familie Van Aaken op het Rietven.
24-12-2021
Ruim 2000 jaar geleden was de os al bij de geboorte van het Kerstfeest.
De ossen van nu wensen iedereen fijne Kerstdagen toe!
2-12-2021
Wat je diegene toch moet schenken?
Ga dan snel naar Super Wee Pee
Die heeft altijd een goed idee
Vessemse kaas met lekkers uit de slijterij
Daarmee maak je toch iedereen blij!
19-11-2021
Geef een cadeaubon voor een kaasplankje van Boeren van Hier. Lekker bij de winterse borrel. Te besteden wanneer je wilt. En je steunt ook nog eens de lokale horeca.
8-11-2021
Op zaterdag 20 november 2021 gaat de eerste schop de grond in voor de aanpassing van de Kleine Beerze tussen Middelbeers en Vessem. Boeren van Hier is erbij. Beleef de streekroute en bezoek ons bij De Spekdonken.
7-11-2021
In 2001 was familie Mijs één van de eerste boeren die hun koeien gingen melken met een melkrobot. Ondertussen zijn we 20 jaar verder en waren deze allereerste robots aan vervanging toe. Maar dat is een hele operatie, want het melken van de koeien moet natuurlijk continu doorgaan.
22-10-2021
Dan wil ik ook melk geven voor de kaas van Boeren van Hier!
10-10-2021
Onder andere bij familie van de Pas is de mais gisteren onder een strakblauwe hemel de kuil in gegaan. Maar wat doet mais eigenlijk?
1-10-2021
Kaas van Vessemse boeren, door Mieke zelf gemaakt. Maar hoe gaat dat eigenlijk? We laten je stap voor stap zien hoe onze kaas gemaakt wordt.
22-8-2021
We dachten dat de ossen wel uit het water zouden blijven. Maar in een mum van tijd stonden ze aan de andere kant van de Kleine Beerze. Vanaf nu kun je ze dus ook midden op het wandelpad tegen komen. Wel zo leuk eigenlijk!
26-7-2021
In de supermarkt betalen we misschien wel een euro voor een liter melk. Maar hoeveel krijgt de boer? En wat kost het eigenlijk?
2-7-2021
Het is zover! Onze eerste ossen lopen bij de Kleine Beerze. Vergeet ze niet te groeten als je er langs wandelt. Grote kans dat ze terug groeten met een hartelijke 'meuuhh!'
16-6-2021
Tropische temperaturen vandaag! En dat terwijl koeien zich het lekkerste voelen bij temperaturen tussen -5°C en +18°C. Bij hogere temperaturen krijgen ze last van hittestress. Wil je weten hoe hittestress voelt?
16-5-2021
Wat de koeien eten, is erg bepalend voor hoe goed ze melk kunnen geven. Om koeien het jaar rond eigen gras te kunnen voeren, wordt het gras gemaaid en ingekuild.
13-5-2021
Vandaag maken we graskaas van familie Kennis. Maar wat is er eigenlijk bijzonder aan graskaas?
17-4-2021
Wie op deze stralende dag rond Vessem gefietst is, heeft al verschillende koppels koeien buiten zien lopen.
Krijgen jullie ook al zin in graskaas?
26-3-2021
Vandaag maken we geitenkaas van familie Sterken. De afgelopen tijd zijn er heel veel lammetjes geboren. Niet alleen de meeste geiten en lammetjes zijn wit. Ook de kaas van geiten is witter dan van koeien. Nieuwsgierig hoe dat komt?
19-3-2021
Vandaag maken we 'vaarzenkaas'. Een vaars is een jonge koe die voor de eerste keer gekalfd heeft. Bij familie Van Aaken lopen deze jonge koeien in een aparte groep, zodat ze geen last hebben van dominante oude dames die ze bij het voerhek weghouden.
5-3-2021
De namen van de ossen zijn bekend: Japie, Jopie en Joepie, oftewel de 3 J's. Deze zijn bedacht door Tim en Evi de Koning.
1-1-2021
Kaas wordt gemaakt van melk. Een koe moet wel eerst een kalf krijgen voordat ze melk gaat geven. De vrouwelijke kalveren kunnen opgroeien tot melkkoe. De stiertjes worden gehouden voor vlees. We gaan een aantal kalveren zelf aanhouden, zodat dat vlees uiteindelijk bij de kaas op het bord kan belanden. Deze drie kalfjes worden onze eerste drie ossen!
18-10-2020
We waren er helemaal klaar voor. Precies toen we wilden beginnen, moest de horeca weer dicht. Omdat niet alle kaas kan blijven liggen, bieden we kaasplankjes aan voor thuis. Deze bestaan uit een 4-tal verschillende kazen van Vessemse boeren.
Op = Op
4-10-2020
Bij onze boeren is het elke dag dierendag!
Copyright © Alle rechten voorbehouden