Familie van Aaken

(van de Hoogeloonsedijk)

Op de Hoogeloonsedijk runt familie van Aaken een melkveebedrijf. Willem is de derde generatie (na opa Willem en vader Jan) die hier boert. 


Op het bedrijf lopen 200 melkkoeien met bijbehorend jongvee. De koeien worden gemolken door 3 melkrobots. Dat gaat dag en nacht door. In de droogstandsperiode (de “zwangerschapsperiode”, waarin de koeien niet worden gemolken) lopen de koeien buiten. 


Willem en Loes zijn dagelijks bezig met het zo goed mogelijk verzorgen van de koeien en de kalfjes. Hun drie kinderen: Saar, Luuk & Tess helpen ook graag een handje mee op de boerderij. 


Het is hun uitdaging om de koeien een zo goed mogelijk rantsoen te verstrekken, zodat ze fit en gezond blijven. Dit zorgt er weer voor dat de koeien efficiënt melk van hoge kwaliteit produceren. 


Door de wet- en regelgeving wordt het steeds moeilijker om in deze tijd een boerenbedrijf te runnen. Door hun passie voor het boerenleven werken zij 7 dagen per week met volle overtuiging om gezonde melk te produceren voor de consument. Meer lezen? Kijk op onze nieuwspagina.