Het lokale concept "Boeren van Hier" is een initiatief van Mieke van de Pas.
Het doel is om bewustwording over voedsel te vergroten. Zowel over de productie van voedsel als over hoe we hier als consument mee omgaan.
Rauwe melk van Vessemse melkvee en geiten bedrijven wordt door Mieke zelf ambachtelijk verwerkt tot verschillende smaakvolle kazen. De kaas wordt vernoemd naar de boer die de melk voor díe kaas heeft geproduceerd.
Geen kaas zonder vlees
Kaas wordt gemaakt van melk. Zoogdieren produceren melk om hun jong te voeden. Een koe moet dus eerst een kalf krijgen voordat ze melk gaat geven. De vrouwelijke kalveren kunnen opgroeien tot melkkoe. De stiertjes worden gehouden voor vlees. We houden een aantal kalveren van Vessemse boeren aan, zodat dat vlees uiteindelijk bij de kaas op het bord kan belanden.
Van kop tot kont
Vlees komt van een dier. En een dier bestaat uit allerlei verschillende delen. Het is dus onmogelijk om alleen biefstuk van een rund te halen. Alle delen worden van kop tot kont benut.
Achter ieder product zit het verhaal van een boer. Onze boeren willen hun verhaal graag met jou delen.
Copyright © Alle rechten voorbehouden